راهنمای خرید از سایت های خارجی
احتمالاً تاکنون برای شما هم اتفاق افتاده است که به کالایی خارجی نیاز پیدا کرده اید و آن را در هیچ فروشگاه و یا سایت ایرانی پیدا نمی کنید. در این نوشتار، توضیحات کاملی در مورد نحوه خرید از سایت های خارجی ارائه شده است.
شباهت ها و تفاوت های فروشگاه های آنلاین ایرانی و خارجی
نحوه خرید کالا از فروشگاههای آنلاین خارجی از نظر ماهیت خرید تفاوت چندانی با خرید های داخلی نمی کند. انتخاب کالای مورد نظر، اضافه کردن به سبد خرید تسویه حساب و پرداخت آنلاین مراحل مشابهی هستند که در خرید از سایت های خارجی همانند خرید از سایت های داخلی طی می کنید.
در پرداخت سایتهای خارجی، نیاز به کارتهای اعتباری بین المللی نیز مستر کارت، ویزا کارت، امریکن اکسپرس و یا ابزارهای دیگر پرداختی مانند پی پال و ایزی رمیتنس می دهند. لذا شما با استفاده از یکی از این روش های پرداخت ارزی در سایت های خارجی، می بایست آدرس پستی، تلفن، کدپستی غیر ایرانی و همچنین آدرس پرداخت کننده (Billing Address) را در اختیار داشته باشید.
آشنایی با زبان انگلیسی و مطالعه قوانین، محدودیت های کاری سایت مورد نظر در مراحل مختلف خرید ازجمله نحوه خرید از سایت های خارجی، روش های پرداخت ارز در سایت های خارجی، هزینه، نحوه ارسال، هزینه ارسال، نحوه کنسل کردن سفارش و … نیز امری ضروری است.
قبل از اقدام به خرید از سایت های خارجی اطمینان از امنیت سایتی که قصد خرید از آن را دارید ضروری است.
مراحل خرید از سایت های خارجی
مطمئناً هنگام خرید از سایت های خارجی مهم ترین چیزی که ذهن یک کاربر ایرانی را به خود مشغول می کند روش پرداخت ارز در سایت های خارجی و روش دریافت آن در ایران است.
برای خرید از سایت های خارجی شما نیاز به کارت اعتباری بین المللی (ویزا کارت ، مستر کارت و ..) دارید. همان طور که می دانید ایران جزو ۵ کشوری است که شبکه بانکی شان به شبکه بانکی و پولی جهانی متصل نیست و شرکت هایی نظیر ویزاکارت و مسترکارت هیچ خدماتی را در آنها ارائه نمی کنند. چندین راهکار برای حل این مشکل وجود دارد:
-
استفاده از کارت اعتباری دوستان
شما می توانید برای خرید از سایت های خارجی از کارت های اعتباری دوستانتان در خارج از کشور استفاده نمایید. بدین ترتیب شما می توانید با استفاده از شماره کارت، تاریخ انقضاء و کد ۳ رقمی امنیتی کارت اقدام به خرید نمایید. لازم به ذکر است بعضی از بانکها با همکاری درگاه های واسطه ی پرداخت تأیید با پیام کوتاه از صاحب کارت می گیرند. لذا در این موارد لازم است هنگام خرید با دوست خود ارتباط داشته باشید.
-
استفاده از کارت های اعتباری ارزی داخل کشور
یکی دیگر از روش های پرداخت ارز در سایت های خارجی، استفاده از انواع کارت های اعتباری بین المللی که توسط شرکت های خدمات ارزی است. استفاده از این کارت های اعتباری بین المللی و اعتبار آنها از جمله مسائلی است که همواره دغدغه ی استفاده کنندگان از کارت های اعتباری بین المللی در داخل ایران می باشد. بسته شدن کارت های ارائه شده و بلاک شدن مبالغ موجود در آن تجربه ی بدی بوده است که کاربران ایرانی در مواجهه با برخی از این شرکت ها روبرو شده اند. در صورتی که با کارت های اعتباری بین المللی، اقسام آنها و روش های استفاده از آنها آشنایی ندارید، لازم است اطلاعات خود را با مطالعه مقالات مرتبط با انواع کارت های اعتباری بین المللی تکمیل نمایید.
-
استفاده از حساب های ارزی
بسیاری از سایت ها و فروشگاه های بین المللی علاوه بر درگاه ویزا کارت و مستر کارت، تراکنش های خود را توسط شرکت های واسطه ای پرداخت از جمله پی پال یا اسکریل هم انجام می دهند. انتقال ارز در شبکه جهانی با توجه به گستردگی زیاد آن به راحتی شبکه شتاب ایران نمی باشد. از این رو شرکت های واسطه ای پرداخت این امر را امکان پذیر نموده اند. برای مثال پی پال از طریق ایجاد اکانت پی پال و جابجایی پول بین اکانت های پی پال این امر را ساده نموده است.
-
استفاده از صرافی ها برای انجام حواله ارزی
راه دیگر از روش های پرداخت ارز در سایت های خارجی کمک گرفتن از صرافی هاست که البته گرانتر و غیرمتداول تر است. با افزایش ابزارهای پرداخت در سایت های خارجی به صورت آنلاین، پرداخت از نوع واریز به حساب بانکی امروزه چندان مورد استفاده فروشگاههای بین المللی نیست. در این روش برای پرداخت، صرافی مبلغ مورد نظر را مستقیماً به حساب بانکی فروشگاه مورد نظر واریز می کند که معمولاً همراه با کارمزد بالایی است. لذا این نوع پرداخت کمتر مورد توجه کاربران قرار می گیرد، اما در مواردی که فروشنده یا وب سایت تنها از این روش استفاده می کند اجتناب ناپذیر است.
دریافت محصول در ایران
علاوه بر موضوع پرداخت در سایت های خارجی موضوع مهم دیگری که همواره کاربران ایرانی را در خرید از سایت های خارجی مهم است، نحوه ی ارسال کالا به ایران است. با توجه به تحریم های گسترده اعمال شده در سال های اخیر علیه ایران، شما لازم است نسبت به ارسال کالا به ایران به طور مستقیم از سایت مورد نظر خود اطمینان حاصل نمایید. بسیاری از فروشگاه ها و سایت های معتبر بین المللی بخصوص شرکت های آمریکایی در حال حاضر به ایران خدمات پستی ارائه نمی کنند و ارسال کالا به ایران را ندارند. علاوه بر آن برخی از پست های بین المللی از جمله فدکس نیز به ایران خدمات ارائه نمی دهند. همچنین رویکرد گمرک کشورهای مختلف بخصوص آمریکا و کشورهای اروپایی در بسته هایی که مقصد آنها ایران است موضوعی است که قبل از خرید و ارسال کالا به ایران باید به آن توجه داشت. دریافت کالا در ایران در خریدهای خارجی نیز روشهای مختلفی دارد:
- روش اول همان ارسال مستقیم کالا به ایران است. اگر نسبت به همه مسائل مطرح شده از جمله داشتن ویزاکارت مناسب، ارسال کالا به ایران به طور مستقیم توسط فروشنده، رویکرد پست مورد نظر در ارسال مستقیم به ایران و برخورد کشور مبدأ در ارسال کالا به ایران به طور مستقیم اطمینان حاصل نمودید، می توانید خرید خود را انجام دهید و آن را به طور مستقیم در آدرس خود در ایران دریافت نمایید. لازم به ذکر است علاوه بر اطمینان از ارسال کالا به ایران به طور مستقیم لازم است رویکرد و قوانین گمرک ایران نسبت به وارد شدن کالای خود را نیز بررسی نمایید. برخی از کالاها نیاز به ترخیص و عملیات گمرکی دارند که باید قبل از خرید خود تمهیداتی برای آن اندیشیده باشید.
- در صورتی که به هر دلیل امکان سفارش کالا و ارسال مستقیم آن به ایران را ندارید لازم است برای خرید کالای خود از ارسال غیرمستقیم به ایران استفاده نمایید. روش اول در این مورد کمک گرفتن از آشنایان و دوستان در خارج از کشور است. بدین ترتیب که شما خرید را به آدرس آنها ارسال نمایید و سپس یا با پست و یا از طریق مسافر آن را در ایران دریافت نمایید. بدین ترتیب نیازی نیست در خرید از سایت های خارجی از آدرس ایران استفاده نمایید. روش دیگر برای حل این مسأله استفاده از شرکت هایی است که این کار را به طور تخصصی انجام می دهند و خرید از سایت های خارجی را انجام داده و آن را به دست شما میرسانند. در این حوزه بهتر است شرکت ها و سوابق آنها را به دقت شناسایی نمایید.
بهتر است خرید خود را از چه کشورهایی انجام دهم؟
مهم ترین مسأله روابط دولت جمهوری اسلامی ایران با آن کشور است که خود منجر به این میشود که دولت آن کشور و به تبع آن فروشگاه های اینترنتی چه رویکردی در قبال مشتریان ایرانی و ارسال کالا به ایران به طور مستقیم دارند. از طرفی بررسی رویکرد گمرک آن کشور نیز در ارسال کالا به ایران مهم است. با توجه به شرایط و روابط فعلی ایران با کشورهای مختلف خرید از فروشگاه های اینترنتی شرق آسیا از جمله چین و هنگ کنگ را به علت ارسال کالا به ایران به طور مستقیم توصیه می نماییم. هچنین خرید از فروشگاه های اینترنتی کشورهای همسایه مانند امارات و ترکیه نیز تا حد زیادی بدون دردسر انجام میشود. اما خرید اجناس به صورت تک (طوری که جنبه تجاری نداشته باشد) از برخی فروشگاه های اروپایی مانند انگلستان و اسپانیا و ارسال کالا به ایران به طور مستقیم نیز امکان پذیر است. اما خرید از اکثریت فروشگاه های آمریکایی و کانادایی و ارسال کالا به ایران به طور مستقیم در سالهای اخیر امکان پذیر نمی باشد.
چگونه می توان خرید از سایت هایی که ایران را تحریم کرده اند را انجام داد؟
در مواردی علاوه بر خود کشور، برخی از برندها و سایت های بین المللی که اکثراً آمریکایی هستند به مشتریان ایرانی خدمات ارائه نمی کنند. از این جمله می توان به آمازون که بزرگ ترین خرده فروش جهان است اشاره کرد. شرکت آمازون علاوه بر شعبه مرکزی خود که در داخل ایالات متحده است، دیگر شعب خود در کشورهای مختلف مانند کشورهای اروپایی چون ایتالیا، انگلستان و … حتی کشورهای آسیایی مانند آمازون، چین و ژاپن را نیز از ارائه خدمات به ایرانیان منع کرده است. ایبی نیز نمونه دیگری از این دست می باشد. همانطور که قبلاً اشاره شد در این موارد شما ناگزیر هستید از طریق بستگان یا آشنایان خود در کشوری ثالث و ترجیحاً خارج از آمریکا اقدام نمایید. به این صورت که آن ها با کارت اعتباری شما خرید را انجام داده و در آدرس خود دریافت نمایند. سپس مجدداً از کشور خود به ایران خرید را پست کنند.
کالاهای تحریمی
علاوه بر کشور و همچنین سایت مورد نظر، مسأله دیگر در خرید از سایت های خارجی نوع کالاست. بسیاری از سایت های خارجی به مشتریان ایرانی هم خدمت ارائه می دهند، اما این خدمت رسانی شامل کالاهای خاص نمی شود. به این دسته از کالاها به اصطلاح کالاهای تحریمی گفته میشود. کالاهایی در حوزه علوم نانو، نفت و پتروشیمی، هوا فضا، هسته ای و … شامل کالاهای تحریمی جمهوری اسلامی ایران میشوند و کاربران ایرانی در خرید از سایت های خارجی باید به این نکته توجه نمایند.
گرداوری و تلخیص از منابع اینترنتی